Nieuws

Met de GZB naar Albanie

By 18 juni 2018 No Comments

In september hoop ik een reis naar Albanië te maken met de GZB, de Gereformeerde Zendings Bond, www.gzb.nl.
Omdat er vanuit onze kerk in het verleden ook projecten in Albanië zijn uitgevoerd, vindt u het, hoop ik, interessant nog eens iets over het land te horen.

Hoewel er op veel terreinen vooruitgang is geboekt, heerst er nog op veel plaatsen grote armoede. In een bergachtig gebied ten zuiden van Tirana is een predikant begonnen met gemeentestichting. Zijn vrouw is gestart met een project om vrouwen daar aan werk en eigenwaarde te helpen, www.hopemade.nl. Wij gaan dit project bezoeken.
Verder zullen we vrouwen in de gevangenis in Tirana bezoeken. Hier werkt een Albanese vrouw vanuit een stichting om deze vrouwen te bemoedigen en hoop te brengen. Ook zullen we een aantal achtergebleven gezinnen van deze vrouwen opzoeken.

Van mij wordt verwacht dat ik sponsors zoek om bovengenoemde projecten onder de aandacht te brengen en er zo mogelijk donaties voor te ontvangen.
U kunt sponsor worden van deze projecten:
1. door bij ons een maaltijd te komen nuttigen en als dank daarvoor een gift te geven
2. een gift over te maken op GZB Driebergen NL91INGB 0690 7624 45 o.v.v. 26008 AdeWitt

Kiest u voor 1. dan kunt u voor de periode half mei tot eind augustus een afspraak met mij maken om met max. 6 personen te komen eten. Met maaltijdwensen kan rekening worden gehouden.
Ik zie jullie reacties tegemoet!